miercuri, 31 martie 2010

O viata in stilul "BIO"

Ce inseamna

?????


Aceste produse, fie că sunt alimente bio, produse cosmetice bio, de îngrijire bio, de curăţenie bio sau suplimente nutritive sunt compuse strict din plantele , din ingrediente organice, fără a fi modidficate genetic sau fără să li se fi adăugat alte produse chimice.



Diferenţa intre un produs bio si un produs natural

Între produsele naturale şi produsele bio-organice, diferenţa o reprezintă tocmai acesti paşi menţionaţi în producţie. Produsele denumite generic- naturale sunt bazate pe plante. Ele nu au fost cultivate pe terenuri organice şi nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fără substanţe chimice pentru obţinerea substanţei finale.

V.S
Tu pe care l-ai alege?

Ca fiinte umane suntem tentati sa criticam aspectul si sa alegem intotdeuna "frumosul",chiar daca acel frumos poate fi nociv vietii noastre.Atat timp cat privim doar in aparenta,niciodata nu vom cunoaste cu adevarat esenta lucrurilor:).

V.S


Răspândire

La noi în ţară magazinle alimentare bio sunt în venire, căutate tot mai des. Industria agricolă bio se supune unei legislaţii speciale pentru certificare. Motivul este conştientizarea efectelor nocive pe care îl au îngrăşămintele chimice şi insecticidele asupra organismului uman dealungul aniilor. În Germania, industria bio-organică este foarte dezvoltată, existând lanţuri de magazine-supermarket în care se pot procura astfel de produse eficiente pentru sănătate.


Din viata cotidiana

Potrivit estimărilor privind folosirea zilnică a cosmeticelor, trei produse cosmetice de îngrijire sunt folosite pe bebeluşi şi copii, zece sunt folosite de bărbaţi, iar femeile folosesc şase produse cosmetice şi treisprezece produse de make-up; câteva produse sunt folosite de mai multe ori pe zi. Fiecare din aceste produse conţine cel puţin două substanţe cancerigene, ceea ce înseamnă că în fiecare zi, în medie, ne expunem copiii la 6 substanţe cancerigene diferite, bărbaţii la 20 substanţe cancerigene, iar femeile la 38 substanţe cancerigene.
În fiecare zi, o femeie obişnuită aplică 175 de substanţe chimice pe întreg corpul, prin şampoanele, săpunurile, deodorantele sau produsele de machiaj folosite. Această cifră surprinzătoare este rezultatul unui recent studiu realizat în SUA de o organizaţie nonprofit care militează pentru folosirea ingredientelor naturale. Cel mai surprinzator efect al acestor chimicale este faptul că pielea devine dependentă de ele, iar substanţele chimice se substituie protecţiei naturale a corpului. În cele mai rele cazuri, cosmeticele provoacă erupţii sau reacţii alergice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu